Mr. G.L.A.M. van Doveren

Mr. G.L.A.M. van Doveren

Specialist | strafrechtadvocaat | jeugdrechtadvocaat | psychiatrisch advocaat | hippisch advocaat

Mr. G.L.A.M. (Gerwin) van Doveren is geboren in Udenhout en studeerde rechten aan de Katholieke Universiteit Brabant, thans Universiteit van Tilburg. Tijdens zijn studie is hij door prof. mr. J. de Hullu geënthousiasmeerd voor het strafrecht. Op 17 juli 2001 is hij zijn professionele loopbaan begonnen als advocaat en maakte hij kennis met het hippische recht bij een gerenommeerd hippisch kantoor. In 2015 richtte hij Van Doveren Advocatuur op nadat hij gedurende 10 jaar partner is geweest bij een middelgroot advocatenkantoor en daarbij leiding gaf aan de sectie strafrecht.

Mr. G.L.A.M. van Doveren heeft zich gespecialiseerd in het strafrecht, psychiatrische patiëntenrecht, jeugdrecht (jeugdstrafrecht, ondertoezichtstellingen en (gesloten) uithuisplaatsingen), het internationale strafrecht en het overleverings- en uitleveringsrecht. Hij heeft hiertoe onder meer de specialisatieopleiding strafrecht aan het Pompe instituut voor strafrechtwetenschappen gevolgd van de Universiteit van Utrecht en deze opleiding met succes afgerond. Sindsdien is hij lid van Nederlandse Vereniging van Strafrecht Advocaten (NVSA). Daarnaast is mr. Van Doveren lid van de Vereniging van Psychiatrisch patiëntenrecht Advocaten Nederland (Vpan).

Alle soorten strafzaken worden door mr. Van Doveren behandeld zoals onder andere moord en doodslag, mensenhandel en mensensmokkel, criminele organisaties, drugsdelicten, geweldsdelicten, diefstal, heling, TBS-zaken, witwassen en ontnemingszaken alsmede milieustrafzaken en economisch strafrecht. Ook neemt mr. Van Doveren zaken in behandeling op het gebied van het internationaal strafrecht, waarbij hij regelmatig strafzaken behandelt in Engeland, Duitsland en België. Mr. G.L.A.M. van Doveren spreekt vloeiend Nederlands, Engels en Duits. Daarnaast behandelt mr. Van Doveren zaken bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg.

De behandeling van de zaken van mr. G.L.A.M. van Doveren kenmerkt zich doordat hij geen enkele discussie schuwt en zich als een tijger in een zaak vastbijt.

Hij is door de Raad voor Rechtsbijstand geaccrediteerd als specialist strafrecht, specialist jeugdrecht en specialist psychiatrisch recht, wat betekent dat hij cliënten ook op pro deo basis kan bijstaan.

Nevenfuncties:
* rechter-plaatsvervanger bij de meervoudige strafkamer van de rechtbank Limburg
* lid van de commissie van toezicht penitentiaire inrichting Sittard
* lid van de beklagcommissie van de penitentiaire inrichting Sittard
* lid van het college van afgevaardigden van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Mr. V.C. Andeweg

Mr. V.C. Andeweg

Specialist | strafrechtadvocaat | jeugdrechtadvocaat | psychiatrisch advocaat

Valérie Andeweg is in 2002 beëdigd als advocaat in het arrondissement Breda. In 2009 heeft Valérie Andeweg haar eigen advocatenkantoor geopend en maakte onderdeel uit van de maatschap. Maart 2016 heeft Valérie Andeweg haar eigen weg gekozen en is kantoor gaan houden in Breda, de stad waar het allemaal in 2002 begon.

Vanaf het begin heeft Valérie Andeweg zich bezig gehouden met de algemene strafpraktijk voor volwassenen en kinderen en het civiele jeugdrecht. U kunt dan denken aan ondertoezichtstellingen, (gesloten) uithuisplaatsingen, omgang, ouderverstoting, gezag en hoofdverblijf van kinderen. Op een later moment is de BOPZ praktijk ten behoeve van psychiatrische patiënten erbij gekomen en gaan floreren. Zo staat Valérie Andeweg door heel Nederland en zelfs in het buitenland cliënten bij. Daarnaast heeft Valérie Andeweg ook les gegeven aan Avans Hogeschool in Breda en verzorgt zij ook lezingen.

Aangezien Valérie Andeweg voldoet aan allerlei specialisatievereisten wordt zij door de Rechtbank benoemd in strafzaken voor minderjarigen en in zaken van psychiatrische patiënten die niet vrijwillig worden opgenomen in een instelling (in het kader van de Wet BOPZ) om op te treden als advocaat.

Valérie Andeweg is lid van diverse specialisatieverenigingen

Vereniging Psychiatrisch Patiëntenrecht Advocaten Nederland (vPan)
Vereniging voor Familie- en Jeugdrecht (FJR)
Vereniging Nederlandse Jeugdrechtadvocaten (VNJA)

Nevenfuncties:
* lid van het College van Afgevaardigden van de Orde van Advocaten.

Andeweg Advocatuur